Cik-anne Friend

Wednesday, October 3, 2012

Holiday lagi!!!!

Holaaaaaa!!!!!!

Uols Jom ke Vietnam...lebih tepat lagi ke Ho Chi Minh city.

Jom..jom.. sape nak ikut Cik-anne memborong kain.Banyak lagi tempat kosong nie.Lusa Cik-anne nak pi dah.Ada sesape nak kirim ker? 
Nak kirim boleh, tapi bagi ongkos nya sekali yer..hikhikhik

Apa yang menarik kat Vietnam nie ek, sampai dua kali Cik-anne nak pi?? Yang pasti dalam senarai Cik-anne sudah tentu :-



Ben Thanh Market
Semua yang nak ada kat sini, bermacam macam jenis kain ada kat sini, Swiss cotton, Liberty cotton, Indian cotton semua nya ada, Sutera vietnam pun tak la mahal sangat berbanding sutera kat tempat kita.

China Town ; Binh Tay Market
Sini banyak jual borong...kalau nak buat niaga boleh la mai sini..

Night market berdekatan Ben Than Market
Baju kurung siap, jubah, telekung lebih murah kat sini..Kalau pandai tawar menawar la..

Kedai cermin mata Nhat Quang
Cik-anne nak memborong sungglases lagi..kat sini semua brands ada tau.Sebut je nak brands apa..Gucci,Prada,Coach,Dior, Channel semuanya adalah..Yang pasti semuanya ORI tau!! 

Kopi ais Trung Nguyen
Perghhhh, kopi vietnam memang marvelous, kalah kopi starbuck..hihihi


 Travel Luggage...

Samsonite, The Northface, Deuter semuanya murah kat sini. Kali nie hubby nak memborong lagi..Murah sehhh....


Oklah Uols nanti Cik-anne sambung lagi okess...Entry Korea belum habis lagi, Entry Aussie pun tak sempat lagi nie di tambah Entry Vietnam lak...Uols tunggu jer la yer!!!
Nanti Cik-anne nak wat contest tau!! Banyak souvenir Cik-anne nak bagi Uols yang sentiasa bersama Cik-anne nie.Uols tunggu yerrr!!!

-Cik anne-
Ceria Selalu


11 comments:

Janggel / Rain said...

Wah bilelah saya nak sampai HCM ni kan...

syieda said...

jelessssssnyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........................

fini zaini said...

kopi..kopi.......i miss vietnam kopi...terbaikkkkkkkk

Cik-Anne @ Arjuna said...

Janggel
Apa lagi!!! mai la...


Cik-Anne @ Arjuna said...

Syieda
Bila nak mai pulokk!!!!

Cik-Anne @ Arjuna said...

Fini
Kopi dia memang terbaik..,tadi try maggo jus leh tahan gak..

Cik-Anne @ Arjuna said...

Fini
Kopi dia memang terbaik..,tadi try maggo jus leh tahan gak..

Nieda said...

akak tak sabar nak baca cerita vietnam

Hafsah Mohd Yusof said...

Salam Cik Anne...tak sabar rasanya nak ke HCM.Pergi sana duduk hotel mana ya? nanti jemput ke blog saya pula..

Rozita said...

Akak suka kopi ais vietnam....sedap. Rasanya yang kat Kedai Samsudin punya kopi ais memang kawwww

hana said...

Salam, Hope Cik Anne sambung cete on HCMC & Seoul coz Kak hana nak gi 15-19 Nov & 25-6 Dis.Beg deuter ni beli dimana?KH berkenan Crumpler di KLCC but harga x berkenan. Maaf KH x de blog. My niece & hubby kerja di Shell , Miri