Cik-anne Friend

Sunday, October 14, 2012

Berhijrah ke tempat baru....

Assalamualikum....


Bersua kembali kita yer..Kejab je masa berlalu, pejam celik- pejak celik dah seminggu rupanya Cik-anne di sini.Bukannya Cik-anne tak nak update entry- entry trip holiday haritu, tapi masa tidak mengizinkan.Untuk pengetahuan uols, Cik-anne kini dah berhijrah ke tempat lain.Kini Cik-anne dah menetap bersama Mr Hubby di Miri, Sarawak.Dulu weols hanya bersua sebulan sekali  jer, tak macam uols kat luar sana tu, hari-hari leh jumpa yang tersayang kan!!! Berkat kesabaran dan doa kini weols dah leh duduk bersama..yes!!!!, I LOVE YOU ABANG....

Kini Cik-anne nak menyesuaikan diri di tempat orang.Nak cari kawan-kawan baru kat sini lak.Kalau ada sesape teman blogger kat luar sane tu, sudi-sudikan lah roger2 Cik-anne nie yer.Hikhikhik..

Tapi sedih gak bila teringat kat mak ngan abah.Cik-anne tak pernah berjauhan ngan mereka.Inshaallah satu hari nanti nak bawa mereka mai sini pulak.

Ada sesape yang pernah menetap or holiday kat Miri tak???

Apa yang menarik kat sini ekk? Boleh kongsi ngan Cik-anne, manelah tahu info tu berguna untuk weols di sini.



Oklah, nak sambung mengemas barang yang masih dalam kotak tu.Bila dah siap semuanya, inshaallah Cik -anne akan update entry yang tertinggal tu yer....Bye..bye










13 comments:

syieda said...

patutlah dah lama tak nampak.. wah pasni boleh la melawat cik-anne kat miri pulak yer..
:)

Cik-Anne @ Arjuna said...

Syieda...
Haloo friends...apa khabor?.. pasni leh la mai sini lawat cik-anne pulak..hik3

Janggel / Rain said...

Semoga Cik Anne dapat menyesuaikan diri di MIri.

Cik-Anne @ Arjuna said...

Janggel/ Rain

Tq...Inshaallah semoga semua urusan di sini di permudahkan oleh nya..Amin

Azra said...

Miri is a stress-free city ... lived there for a few years ... best time of my working life :)

Hafsah Mohd Yusof said...

Salam cik Anne...tahniah akhirnya dapat berada disisi orang tersayang...kesabaran itu ada hikmahnya...semoga cik anne dapat sesuaikan diri di tempat baru...

SUhaz said...

hi,,, been a silent reader,,,,

ttiba tpanggil nk share :)

miri,,, penah dok sana 1 thn,,, mmg stress free,,,bak kata azra,,,,

tp lama dulu la 9 thn dah,,,, just nak share my xprience,,,

within 1 yr tu dapat la jugak i jejak gunung mulu tu,, since dah dekat sgt,,, naik twin otter flite yg dalam dia ada kipas mcm kipas dinding ya,,,,,, yg b4 nak naik kena timbang berat badan,, ciss,, depan kaunter ,,, semua org tgk,, ( x leh lupa btoi)

2nd,,, i pi marudi,,, lalu ikut kuala baram,, naik twin otter gak,, dlm 15 - 20 minit sampai,,balik naik long boat ,,,, dlm 3 jam,, lalu ikut sg baram,,,
marudi mmg quiet place masa tu,,, x boleh lupa hotel i bayr rm40.00 which include 5 org dlm 1 bilik, plus taxi jalan2, kami semua konfuse dia untung kat mana.... kete x payah lock,,, x dak org curi,,,

3rd,,, gateway to brunei,,, lalu ikut kuala baram naik feri,,, pi seberang lalu kuala belait,,,
tp masa tu setakat tu jer kami pi sbb x de bajet,, hihi,,, terubuk masin murah,,,

lain2 i suka lepak tgk sunrise/set kat piasau and luak esplanade,,, piasau feeling2 mcm kat obersea sbb byk expat,,,,

x lupa makan pagi di hole in one,,, ciken wing yg mabeles,,,
etc....

sori over plak,,,tetiba tkenang kisah silam,,,

hope u don mind.... best of luck at new place,,,,

Cik-Anne @ Arjuna said...

Thanks uols, yang sudi bagi support cik anne...Miri memang stress free...tak leh nak shopping byk2 macam kat KL nun...hihihi

Cik-Anne @ Arjuna said...

Suhaz,

nak naik twin otter tu kat mana...lah bagi info sket..thanks...

SUhaz said...

cik anne,
masa sy kat sana dulu, nak pi kwsan dkt2 miri macam long lelang,bario, apa2 tmpat nama 'long' , or utk short distance mmg amik twin otter flite kat epot miri tu la,,, kalu x pi epot bli kat travel2 agent ja tiket,,,

cik anne,,, x sabaq nak baca travelogue melbourne,,,sbb nak pi gak .... tp nex year la pon,,,,:)

nida-razak said...

Waa..seronoknya cik anne da dpt duduk ngn husband..nida skarang cm cik anne la,jauh ngn husband,sebulan dua tiga kli je jmpa,huhu..

Produk Kecantikan dan Kesihatan Wanita said...

Sy miri !!! :-) bru bc blog ni....hehe

Cik-Anne said...

welcome to Miri Nida-razak...hihihi