Cik-anne Friend

Monday, October 29, 2012

Part 1- Lotte World - Theme Park

Hari nie weols nak jenjalan ke Lotte World. Uols penah dengar tak Lotte World ? Cik-Anne pun first time tau yang kat Seoul nie ada Indoor Theme Park terbesar di dunia. Teruja jugak Cik-Anne nak pi main indoor game nie....



Meh nak cerita sikit pasal Lotte World. Lotte World ni lebih kurang macam Genting theme park la kalau kat tempat kita nie. Dibuka pada tahun 1989, ia menerima kunjungan lebih kurang 8 juta pelancong dan di iktiraf antara Theme park bertaraf dunia seperti Tokyo Disney resort. Ia juga ada outdoor amusement park iaitu Magic island. Magic Island ini dihubungkan oleh monorail dari indoor theme park tu. 

Buat uols yang suka sopping tu, boleh juga berhabiskan duit Won uols kat Lotte Mall. Macam2 ada kat sini. Lebih kurang macam kat Sunway Piramid la...Okey, uols layan gambar2 kat bawah nie yer....


     Nak pergi Lotte World weols naik subway train kat Jamsil Station, Line 8


Ni kat underground entry to Lotte World.


Ghamai gak tourist yang dok lepak2 kat bawah nie sementara nak sambung main game2 indoor.


Nie view kat luar Lotte World. Always busy.

 Cik-anne sempat lagi cuci-cuci mata kat sini...

Antara indoor games yang femes kat sini, Adventure of Sinbad, Pharoah's fury, Camelot carrousel & Ice Skating.


Sebelum jenjalan, Cik-anne lepaking sambil hilangkan dahaga kat coffee house nie.



Tiket leh tahan gak harga nye...lebih kurang 28,000 won ( RM 78.00)

Lepas beli tiket, weols pun posing dulu amik gambar kat Main gate nie...:)


Ada macam2 games kat sinie...tapi kena make sure uols datang awal ok...kalu datang dah lewat petang, sure kena Q lama tau...

Indoor train...

Uols pun boleh beli souvenirs buat kenang-kenangan...

Fancy masks...kiut miut jer...

Colorful...best nie posing2 amik gambar...hehehe

Kalu uols dah penat main games, leh lepak2 kat cafe nie...minum2 dulu...but harganya agak mahal sikit okey...

Cik-anne pun nak soping souvenir gaks...

Oh ya, setiap hari ada Parade show start at 6 pm.

Ada Hot air baloon jugak tau...hihihi

Tengok tu bukan main ramai lagi orang dok beratur nak naik Hot air baloon nie...

View dari atas Hot air baloon...gayat gak..

Sesuai untuk family outing kat Lotte World nie.

Nie 3D arts...nice...macam real kan ?

Suasana malam kat Lotte World, meriah sangat...

So dah puas enjoy kat sini, weols pun terasa lapar plak nak makan pizza. Nasib baik tour guide weols tau port nak makan pizza vege. 


Dah kenyang dinner at Mr Pizza, weols pun terus balik ke hotel untuk rehat sambil hilangkan lenguh2 kaki. Till then, nanti sambung lagi yek...


-Cik anne-
Ceria Selalu


8 comments:

syieda said...

weheee...
nak pergi gak kat sini!!

Yati Omar said...

Colourful pictures ;-))

Cik-Anne @ Arjuna said...

Syieda
Bila?? boleh cik-anne join sekali..huhuhu


Yati Omar
Thanks..hik3

syieda said...

yg pasti musim sejuk la. takat musim panas, baik kita bercuti kat mesia jer.

zila said...

Yang 3D arts ti=u best!!!
creative!!!

noornazuha said...

ahhh..bila la agaknyee saya nak korea......emmmm

NEKCIK said...

Memang nikmat bila hirup kopi panas di tengah kesejukkan...alohai kolia ..nak winter sonata lah pulak!!!

Cik-Anne @ Arjuna said...

Syieda ~ aritu tu u pegi masa winter gak kan...tp winter memang best pi jejalan kann...hihihi

Zila ~ yup...macam real kan...camera trick...

Zuha ~ next year pun boleh pegi...AAX ada wat offer la nie...

Nekcik ~ hihihi...leh repeat lagi ke koya...pi nami island lg...:)