Cik-anne Friend

Tuesday, November 8, 2011

Part 3 - Swarovski Kristallwelten , Austria

Assalamualaikum........Citer pasal  Austria lagi kot.....nak habiskan jugak.Pasni baru leh posting citer lain pulak...Asyik Austria jer...heheheheh.

Di sinilah terletaknya factory Swarovski.Hanya 30 minit dari Innsbruck.Uols tahu tak jenama dan barangan Swarovski asalnya dari Wattens, Innsbruck. Bertuah lah badan dapat gak cik-anne menjejaki factory nie...hihihihi

Entrance to Kristallwelten

Swarovski's figurines are collectible, with a stylized mouse being the very first figurine created.

Inilah Kristallwelten = Crystal World punya trademark...patung kepala dengan air pancut keluar dari mulut...Cik-anne tak tahu lak patung nie membawa maksud apa....

Bayaran masuk for adult it cost Euro 9.50 per person.Group of 10 or more Euro 8 per person.Untuk kids under 12 is free. Oh ya, kalau nak minum cappucino or lght meals, kat sebelah counter tiket nie ada cafe.

Entah nape agaknya semua orang suka sangat ambik photo kat sini...Cik-anne pun sekali ler...ngeh3

Crystal World...

Cantikkan...


Semua di hiasi dengan kristal..Cantik-cantik lak tu, semua ada..cincin,rantai,gelang,subang dan macam2 lagi lah..



Kilauan kristal ...

Harga pun berpatutan...Cik-anne cari yang murah jelah untuk kenangan...bila lagi nak datang factory nie kan!!

Even, toilet diorang pun ada kristal..bling2 lagik...


Salah satu arca yang terdapat di taman di Swarovski Kristallwelten..

Nie lah antara hasil tangkapan cik-anne di Swarovski Kristallwelten...Murah jer tu...cincin dengan subang jer yang mampu...rasanya harga kat sini lagik murah compare kat shopping complex. hehehe


Habis sudah entry Austria..Lepas nie Cik-anne nak sambung entry ker German lak...
Thanks for following my entries. To those yang belum follow lagi, sudi-sudikanlah klik follow kat atas tu.:))

4 comments:

aEn+aReaL=Ryan said...

Ms Anne..Sy Da Dapat Voucher Tu..Tq..

Bestnyer Dapat Jejalan Negara Orang..

Cik-Anne @ Arjuna said...

Welcome Aen...

wa said...

Salam kenal ....Besttt...tgok kat Amazing race pasal austria ni...:). Bilalah nak sampai tak taulah...
~mohon visa japan semudah ABC~

Cik-Anne @ Arjuna said...

hai wa...

Cik-anne membalas nya...hihihihi
Austria memang best..kenangan yang x mungkin cik-anne dapat lupakan...Inshaallah pasti wa sampai gak nanti...

i follow...