Cik-anne Friend

Thursday, November 24, 2011

Rhine River Cruise,St Goar, Germany

"Guten Tag"(Hello) uols...Okay entri kali nie cik-Anne berada St Goar,Germany. Jarak antara Frankfurt ke St Goar lebih kurang 62km northeast Frankfurt. So dari Frankfurt perjalanan mengambil masa lebih kurang 1 1/2 jam jer...
Sepanjang perjalanan, pemandangan hijau di kiri kanan di liputiladang2 anggur & kebun buah peach memang membuat cik-Anne teruja. Rasanya  kan best kalau permandangan tu ada kat Malaysia...hihihi...

St Goar juga famous kerana terletaknya Rhine Gorge yang merupakan UNESCO World Heritage Site. Burg Rheinfels adalah istana yang terkenal di Middel Rhine termasuk Katz & Maus Castles. Ia juga terkenal dengan ladang anggur yang segar dan penghasilan Wine terbaik.

Okaylah...setibanya rombongan cik-Anne di St Goar, kelihatan Rhine River yang terbentang luas di sepanjang lembah Rhine nie.

Just arrive St Goar


Rhine River merupakan jalan air utama di Germany ke France


Lihatlah castle yg masih wujud sejak zaman dulu kala...


small town of St Goar, click2 dulu...hihihi


sementara nak tunggu bot weols sampai , sempat la cuci-cuci mata dulu...


Souvernir kat sini leh tahan harganya...


sempat jugak cik-anne cuci mata tengok souvenir yg comel2 nie.


Patung nie antara souvenir yang famous dari St Goar


Cuckoo clock juga famous kat sini


Hotel Silberne Rose


Lovely couple..i loike...hihi

Tiket dah beli, Cik-anne tengah tunggu boat for river cruise


Di sini Koln-Dusseldorfer, weols boarding our river cruise


River cruise yang lebih kurang 1 jam perjalanan sepanjang Rhine river.


Okay..skang Cik-anne wanna eat some Apple strudel...nyum2 sambil meluncuri Rhine River


penjaga gate kat jeti Herzich


Romantiknye Cik-anne rasa...:) 


Cute tak anak mat saleh nie...diorang  nie from Denmark


Sempat jugak Cik-anne berposing dgn anak angkat nie...hihi


One happy family...Malaysia & Denmark


Kat belakang tu la cruise yg weols naik tadi..

Oklah Cik-anne nak gerak ke hotel untuk rehatkan badan setelah puas city tour Frankfurt dan Rhine river cruise...memang enjoy...permandangan yang menarik sepanjang cruise.

-Cik-Anne-
Ceria Selalu


13 comments:

Qaseeh Tolia said...

Wahhhh amat seronok....blikan souvenir skali yer...ngeh..ngeh

Cik-Anne @ Arjuna said...

hehehe...memang best tau...

Lily Riani said...

i tak nak gi germany... teringan gak... but not in near future ler. tak tau nak cover mana, yang tau berlin mesti tgk; tuh jek.

btw, nice blog, bump into it while bloghopping (sampai lupa from blog sapa, ehheheh....)

Cik-Anne @ Arjuna said...

lily~ thanks...if you like this blog..just clik follow okay..hehehe...salam kenal.

Jom Travel said...

nice travel blog!

AJ Edrez said...

Comel anak angkat tu....

Cik-Anne @ Arjuna said...

Jom Travel~ Thanks...singgah lah selalu yer!! hihihi

Aj ~ Ambik berkat sebenarnya...hehehe

LydSunshine said...

Siok nya.. Jenjalan kat German...

Cik-Anne @ Arjuna said...

Lyd~ hehehe...sweet memories...jom pi sana lagi...

Cik-Anne @ Arjuna said...

thanks jugak buat new followers blog cik-anne nie...new entry is on the way...tunggu yek.

fatt said...

comel2 budak2 tu...ni pakej termasuk dlm pakej tour ke?

Cik-Anne @ Arjuna said...

fatt ~ pakej budak2 tu tarmasuk ar...hehehe...pakej tour naik river cruise jer..ahaks..

dirafum aka fareed (MCo) said...

bagus blog anda banyak pencerahan dan teratur.. nampaknya MCo perlu banyak belajar... hehehe