Cik-anne Friend

Saturday, November 12, 2011

Frankfurt, Germany

Innsbruck-Suttgart-Frankfurt-Cologne

Perjalanan selama lebih kurang 7 jam menaiki bas dari Innsbruck, Austria ke Germany memang memenatkan Cik-anne...tapi apabila tiba di Germany especially Frankfurt memang mengujakan...hihihi...Tak sabar Cik-anne nak tour sambil shopping...ada summer sale !!!
(^_ ^) Yeay !!!

Weols sampai kat Hotel Berlin nie lebih kurang 8.00 mlm waktu Stuttgart. Memang dah penat, so weols terus jer check in and rehatkan diri untuk tour esok hari di sekitar Frankfurt.

So pepagi lagi dah bangun...having our Germany breakfast in the hotel..

Guten Morgen uols ! (good morning from Cik-anne di Stuttgart)

My breakfast meals...ala2 mat saleh...hihihi

Jasmine tea for me and Manggo juice for my hubby...


Okay..now me dah sampai Frankfurt...kat belakang tu la bas weols.

Before weols start shopping hehehe, cik-anne pose dulu k....

pose lagi...hihihihi

Kalu uols nak sightseeing around Frankfurt, boleh la naik bus merah nie...


Okay..jom shopping..yeay !

Masuk jer butik nie cik-anne terus terpikat dengan kasut yang cik-anne try tu, adoii!! tapi punyalah tinggi, dah lame cik-anne tak pakai kasut lebih dari 3 inci nie..Di sebabkan minat yang sangat mendalam dan kebetulan pulak ade sale, cik-anne tutup mata jer pi bayor..Mr hubby lak main angkat2 kening tanda setuju...hihihihi


Kasut dah dapat, senyum sampai ke telinga la...hahaha

Nie cik-anne pilih blouse lak...memang suai dengan size cik-anne, blouse kat sini cantik-cantik gak, banyak pilihan...

Adoi!!! pompuan nie kalau shopping dah tak ingat semua..Tapi kalau uols nak tahu, cik-anne pilih yang ade sale jer...ngeh3

Di sekitar bandar frankfurt, hujan renyai-renyai waktu nie..

Bunga-bunga segar...

hmm..ada sapa2 yg boleh tolong terjemahkan...(^_^)


nyummy...freshnya buah2 kat sini...murah plak tu


shooping kasut lagi, kat sini lagi banyak pilihan...pening gak kepala nak pilih..mr hubby dalam diam berpasang-pasang kasut di sambarnya....*_*


Unik kan bangunan kat belakang tu...German architecture

Perfume pun ada sale, harga murah sikit la dari tempat kita.Pilihan cik-anne tak lain tak bukan Lancome Tresor in Love...

Orang lain semua dah ade dalam bas, cik-anne and hubby sempat lagi pose untuk kali terakhir di bandar Frankfurt nie..Bye-bye Frankfurt.. 


Memang berbaloi baloi lah shopping kat frankfurt nie...kebetulan ade summer SALE, dari perfume,kasut,pakaian semua nya SALE...Cik-anne and Hubby jadi tak keruan di buatnya...
Lepas nie weols teruskan tour ke Rhine River Cruise...see ya next entry !

-Cik-Anne-
Ceria Selalu









7 comments:

Chibi Maruko said...

me suka frankfurt, ada naik train tourist tak...
me jumpa resto china buffet yang ada masak cam masak lemak cili api gitu... terus excited, bulan 1 nanti kami pi frankfurt lagi. tuk ambil plane ke st petersburg.

Cik-Anne @ Arjuna said...

Hai chibi,
Weols tak sempat nak naik tourist train sebab bz dengan summer sale..hehehe

AJ Edrez said...

Terbau-bau Tresor In Love tu. Adehhhh.....

MasZuber said...

banyaknye hasil tangkapan!!!! :-)

best2

Cik-anne said...

AJ ~ apalagi...serbu laa...

Maszuber~ ade la sket...rambang mata cik-anne tau...hihihi

fatt said...

sedap ke bau perfume tresor tu? blum pnh cuba...musky eh?

btw cik anne sy dah link blog ni kat bloglist sy. tq :)

Cik-Anne @ Arjuna said...

fatt~ thanks the link...btw bau parfume tu memang sedappp...