Cik-anne Friend

Wednesday, March 16, 2011

Family trip-Jakarta

  Kami sampai di Jakarta dalam pukul 3 petang.Pak sani terus bawa kami ke Tanah Abang.Jakarta memang best..expecially untuk bershopping.Barang murah dan sangat lah berbaloi baloi.Kali pertama sampai Tanah Abang dulu cik-anne pergi bulan julai 2009 sempena hari jadi cik-anne.Kiranya 4 bulan lepas cik-anne di sini, kemudian cik-anne bawa family lak..Tempat shopping yang menarik Mangga dua dan Tanah Abang, ada lagi yang menarik tapi kami tak sempat nak redah.heheheheh...masa suntuklah.Make sure kalau korang  nak gi ,seminggu barulah cover semua tempat kat Jakarta nie.Bawa duit juta2 yer... 

Tanah Abang...


kalau nginap di Hotel N1,leh jalan kaki jer ker Tanah Abang...lebih kurang 10 minit...


kat Tanah Abang nie macam2 ada...



Masjid Istiqlal ,Jakarta...kalau tak silap ada 7 tingkat...


sampai ke malam kami pusing2 bandar Jakarta...esok kami nak balik..makan malam terakhir kami try masakan padang di Sari Bundo.

lepas makan kami balik semula ke Hotel, kami dok di Hotel N1, sampai Hotel dah pukul 10.00 malam..penuh tangan dengan  barangan..macam-macam ada..malam nie acara mengemas barang.

selepas sarapan kami jalan2 sekitar bandar Jakarta...singgah di Mangga Dua dan makan tengahari di food court WTC mangga dua.Lepas makan tengahari kami terus ke Lapangan Terbang Soekarno-Hatta..


Habis sudah entry family trip cik-anne ke Bandung dan Jakarta...seronok sangat.Pada mak wa dan mak bas jangan serik yer ikut kami.Ada masa kita jalan2 lagi.Masa datang sorang satu beg jer...nak balik sorang sampai 5 bag..itulah hasil rampasan kami sekeluarga..tak kira bag plastik lagi...gila..sakan...
Terima kasih yer pada yang sudi mengikuti setiap entry cik-anne...tiada maksud lain kecuali hanya untuk berkongsi pengalaman saje...(*:*)...


~ Inshaallah kalau ada rezeki lebih kami nak bawa mak ngan abah kami ke Vietnam pulak...




3 comments:

arjuna said...

kalau ada yang berminat nak ke Bandung/jakarta..dan nak info pasal itenary kitaorang..jgn segan2 yer...leh tanya kat sini...

zmah said...

Seronoknya...dia dapat berjalan dan kenal tempat orang.

Arjuna @ Cik-Anne said...

zmah~ seronok dah tentu...hehehehe,tapi kalau ada org yang sponsor lagi seronok...