Cik-anne Friend

Wednesday, March 16, 2011

Part 4 - Family trip-Strawberry Park

  Kata pak sani area sini memang banyak strawberry..tapi pak sani bawa kami ke tempat yang murah dan boleh pilih sendiri strawberry yang fresh dari ladang.Memandangkan bandung ni kawasan yang agak dingin dan sejuk maka ladang strawberry ni banyak terdapat di sini.



tak leh nak petik...sebabnya semua yang dah masak habis di petik oleh pelancong dari mane tah..nampak macam orang jepun jer..diaorang tak tinggal sikit pun untuk kami..kesian kan..nak ke kebun lain semua dah tak larat nak jalan..kalau tak silap hasil strawberry yang dah di petik di kenakan charge Rp6,000/ 100g.Ok lah sebab tak selalu kan..heheheheh






ketan bakar yang mesti korang cuba kalau mai bandung...memula cuak gak nak try ..tapi bila pekerja tu kata ketan nie halal dan sedap,bahannya dari beras dan santan..

biasanya ketan bakat berbentuk segi empat.Ketan terlebih dahulu di bakar mengunakan arang sampai berwarna coklat.

mulanya mak tak berminat nak try,tapi bila cik-anne kata sedap dia pun apa lagi...tu yang mulut mak meleret kata sedapp...(jangan marah yer mak)...hihihihi

nie lah buah Avocado...tak sedap sangat...tawar jer..abah hubby beli sampai 3 kilo...hari pun dah petang kami nak balik hotel.Sebelum sampai hotel kami singgah makan malam restoran Dago Panyawangan.

mesti ada Teh 0 panas...

jemput makan semua...

on the nak balik hotel kami singgah ke in parfume..kami borong minyak wangi lak..

korang boleh pilih haruman apa yang korang suka.Staff tu akan bancuh depan korang..pastu dia suruh bau...kalau ok baru dia buat mengikut pilihan botol yang korang nak.

Ok...esok adalah hari terakhir kami di bandung...kami akan ke Jakarta pulak..

2 comments:

mizzura said...

first time g tak singgah pon tpt stoberi....next year nk make sureee...

Cik-Anne @ Arjuna said...

Hai Mizzura,
Tq singgah My Blog..Hari tu nasib baik tour tu yg bawa, kalau tak tak tahu gak..masa pi tu stoberi lom cukup masak, so tak leh nak petik, rugi betulll...hihihi