Cik-anne Friend

Sunday, October 30, 2011

Part 2 - Innsbruck, Austria

Hai Uols!!!

Di sebabkan tahap kemalasan Cik-anne yang melampau-lampau sejak dua menjak nie, sambungan entry Part 2 Innsbruck, Austria nie tak habis-habis lagi...hihihihihi.
Inshaallah Cik-anne akak habis kan secepat yang mungkin...Oh ya!! baru-baru nie Cik-anne ade dapat komen-komen yang tak dapat cik-anne paparkan untuk bacaaan umum...Mereka nie mungkin ada PHD (perasaan hasat dengki) pada Cik-anne....,tapi tak kisah lah..Cik-anne tak layan orang-orang yang berperasaan demikian...Lupakanlah yer!!! 
Ok lah membebel pulak....Jom kita sambung Part 2 Innsbruck, Austria.....

Sesi photo bersama kereta kuda di Kota Innsbruck..antiqkan...


Tour de Innsbruck...gunung kat belakang tu ada snow tau...:))


welcome innsbrucker...


tak sempat nak naik carriage tu...mesti best kan...peace !


Comel kan baby carriage tu...kat Europe je yg leh nampak nie...


Peace...we're in Austria ( kuda ni mcm tau je kita amik gambar dia)


Next year ada big event kat sini...YOG (Young Olympic Game)


Yang paling best semasa kat old town nie, ialah barangan souvenirs kat sini agak murah.Banyak item yang tengah sale, sempatlah juga weols angkut satu dua barang kenangan dari Innsbruck...


Adoiiii!!!! cik-anne nie pantang nampak camera, nak posing ajer...hihihihi


baby seat untuk basikal...menarik kan!!!!...kat sini boleh la sebab dingin, cuba kat tempat kita mau berpeluh baby kat belakang tu...


Nice background view...kalu boleh weols nak keje kat sini ...hihi


Nagele and Strubell ada sale...leh shopping Parfume...


Swarovski outlet
Rambang mata di buat nya...sebenarnya lepas nie weols akan ke factory terbesar pembuatan Swarovski di Innbruck juga, Cik-anne rasa harga kat factory lagi murah, tanya pada sales girl tu same ke harga outlet dengan factory, dia kata same jer...so cik-anne pun apa lagi!!! *_*


Asal usul swarovski ....from Innsbruck Australia...cik-anne pun tak lepaskan peluang  untuk memiliki swarovsi..cer..teka apa yang cik-anne beli ???


Kat Innsbruck pun ada tram...always on time...




Breathtaking view from here...


Ada kebab...not sure halal or not sebab weols dah kenyang makan kat hotel sebelum tour start...


Yang kat belakang cik-anne tu name nya Triumphal Arch....benda nie jumpa secara tak sengaja, memang ada dalam peta tu, tapi sebenarnya weols nak cari tempat lain, jumpa benda nie lak...hihihi

Nie satu lagi mercu tanda kat Innsbruck, nie di panggil St Anne's Column..


Basikal memang ada di mana-mana...boleh rent kalu nak...


Aksi kanak2 riang di bumi Austria !


Tinggi En hubby lompat tu...hihihi


Saje je pose ngan basikal..near Inn River yang famous tu...

sweet couple...ahaks !


kids from Innsbruck...comel2 nyer


sempat lagi pose sebelum cross jalan...


pose wajib kat Europe...hihihi


ada cafe leh santai2 sambil minum cappucino...


even kat cafe pun ada fresh flowers...nice


ni la gadis Innsbruck...fair and cute.


photo with a group of Austrian dancers


one of the girls...tinggi gak diorang nie...


I like this pic...from Innsbruck with love...


Lepak-lepak bersama geng, sambil menjamu selera.Kalau uols nak tahu Innsbruck glamer dengan Apple Strudel...kalau mai wajib la cuba ..

 Apple Studel..

Entah bila masa pulak mr hubby cik-anne nie curi-curi ambik photo cik-anne bersama uncle nie...nice shot hubby...






Lepas nie cik-anne nak bawa uols ker factory Swarovski Kristallwelten pulak...Tunggu next entry yer!!




-Cik-anne-
Ceria selalu

4 comments:

TeacherAzimah said...

salam perkenalan :-) cik anne gambar kecik sgt lar tak puas tgk.

cik-anne said...

Salam cikgu, sila klik gambar utk besarkan...jenguk2 la selalu...

AJ Caldilova Edrez said...

Anne
Cepat2 le update yg lain2 tu... Org dah tertunggu2 yg seterusnya. Adeiii

Cik-Anne @ Arjuna said...

AJ~ hihihi...ai bz la minggu nie...sabor ye...:))