Cik-anne Friend

Tuesday, August 16, 2011

Part 3-Interlaken (Switzerland)

Seperti biasa menu breakfast weols croissant and coffee (itu jer lah yang boleh makan pun)...hehehehe.Hari nie weols nak ke Engelberg, destinasi yang paling cik-anne teruja nak pergi.Uols mesti dah boleh teka apa yang ade kat situ kan!!!! Cik-anne selalu cakap ngan Mr Hubby teringin la nak main snow....(selalu main snow kat genting jer), tapi itu tak real la...snow buatan..hihihihi

Dalam perjalanan tu weols singgah di Interlaken..sempat la jenjalan kawasan sekitar..

Roti tu sebenarnya cik-anne nak bawa bekal dalam bas nanti...hihihihi

Sekitar kawasan Hotel De la Paix...Lausanne,Swiss

Sejuk waktu nie...bye2 Lausanne

Dalam perjalanan tu sempat la snap pic kawasan bukit-bukau yang menghijau...sejuk mata memandang...

Suka pic nie...

Weols sampai Interlaken lebih kurang pukul 10 pagi.Kat sini banyak gak kedai-kedai yang jual barangan Swiss especially jam buatan Swiss.

Tu jam Victorinox...harga rasanya lebih murah dari Mesia..oh ya, kat sini guna duit Swiss Franc. Mahal sket dari duit Euro.

Butik Gucci...tak masuk pun, cuma jenguk-jenguk dari luar...

Cantik sangat tempat nie..bunga-bunga segar jer..banyak gak cik-anne possing kat sini..

Kedai souvenir Swiss

Memang best...suasana yg segar di pagi hari...

bergambar dgn sunflower plak...hehehe

tu ladang2 Anggur di lereng bukit.


Tasik Interlaken...tenang...luas mata memandang....syok.

3 comments:

kemang~ said...

jeles nye akak...

bile sy nak pegi ni?

Ijah EmoTemo said...

cantik nya pemandangan dkt sana! :)

Cik-Anne @ Arjuna said...

Kemang~ hihihihihi

Ijah~ Memang cantik sangat..sejuk lak tu...rasa cam tak mau balik lak...hihihihi