Cik-anne Friend

Sunday, June 20, 2010

Part 2 - Sydney

Australia Tour 2010
Hari ni, I & mr hubby tour around sydney dengan menaiki bas hop-on hop-off. Bus ni di kenali sebagai Sydney Explorer.1 day tour.Tiket valid 24 hrs. Tapi takkan nak naik bus 24 hrs kan...so weols layan la explorer ni sampai 1900hrs.. setiap destinasi weols akan turun, amik photo buat kenangan...

Tiket Sydney Explorer Bus -AUD40 per head

Ada 27 fames attraction kat Sydney ni...antaranya Opera House, Royal Botanic Gardens, Mrs Macquarie’s Chair, Kings Cross, The Rocks, Darling Harbour etc.

Gambar2 semasa Sydney Explorer tour (klik gambar utk zoom) :

Sydney Opera House

Queen Victoria Building (QVB) - fames bangunan ni

Name ape tah building ni ( lupa) design dulu2 gothic


Sydney tower -ala2 KL tower gak


Puak asli Australia : tgh main vuvuzela kot


Anzac war memorial -best lepak2 kat taman nie


Luna park - mcm funfair ada Eye of Sydney


Woolloomooloo Bay (nama cam hape je :))


Darling harbour


Circular Quay/Hyde Park


Art gallery of NSW


Circular Quay (view from Opera House)




Oklah...kita bersambung lagi.


Ceria selalu !
Cik-Anne

2 comments:

Arjuna said...

ada lagi sambungan...tunggu...

~Beb~ said...

Assalam u,

Nak tnya.. Bus ni memang merayau tempat2 yg u ckp tu kn? Means die drop ke die merayau je? Kita boleh turun n bgambar ke x? Sorry byk tnya. Huhuhuu