Cik-anne Friend

Tuesday, February 22, 2011

River Cruise Melaka....

  Sesekali keluar malam best gak...semalam mr hubby ajak cik-anne jalan2 pusing melaka.
Weols singgah la melaka river cruise...sonok gak..sambil2 menghirup udara nyaman....


Melaka sekarang tak macam dulu...Uols x rugi lah mai melaka..Cik-anne nak promote sikit antara tempat yang uols boleh singgah antaranya;


-Zoo Melaka dan Zoo malam
-Taman Buaya
-Taman Rama2 & Reptilia
-Taman Mini Malaysia & Taman Mini ASEAN
-Taman Botanikal 
-Kolam Air Panas Gadek
-Menara Taming Sari
-Resort Bukit Auyin
-Bandar Hilir


Sebenarnya banyak lagi tempat yang boleh di singgahi..Berbaloi baloi lah kalau jenjalan di melaka nie...Bab makan tak usah nak kata lah...Asam Pedas kota Laksamana,Medan ikan Bakar Umbai,serkam,Alai cukup glamor lah..sebut jer mesti org tahu..


Weols naik di jeti Banda Kaba...



Mr hubby beratur beli tiket.Harga untuk dewasa Rm10 dan kanak2 Rm5.


sementara nak tunggu bot mai..posing lah dulu..


banyak gak bot kat sini...

Mr hubby yang terbaik+terhebat bagi cik-anne...besttttt..sangatttt..cakap je nak ke mana pasti di usahakan.


  Alami pelayaran yang menakjubkan sejauh 9km menyusuri sungai melaka selama 45 minit sambil menikmati pemandangan indah,bangunan dan rumah2 kedai peninggalan era Belanda,rumah2 tradisional melayu dan banyak lagi pemandangan yang menarik..Di tambah dengan bunyian muzik2..relax jer..nyaman sekali...kat bawah nie gambar yang sempat weols ambil waktu dalam bot.Memang macam2 benda boleh shoot....


Kampung Morten...



Eye oN malacca..


deretan kedai2...


cantik lukisan kat dinding tu..
Menyusuri sungai melaka.....



sempat pose...tenguk jam rupa2 nya dah pukul 10.30 mlm..pasni nak pi cari makan lak..Agak2 uols lah mana cik-anne nak pi..hihihihi...

Tempat yang biasa cik-anne makan tak lain tak bukan di Medan Ikan bakar Umbai...dari Melaka River Cruise ke Umbai lebih kurang 20 minit.Nak masuk  uols kena bayar tol dulu tau!! tak banyak pun Rm 1 jer..Weols sampai lebih kurang pukul 11mlm tu.ishhhhh...macam mana nak diet nie....????



Otak-otak,Nasi lemak dan pencicah ikan bakar...



Mr hubby bersama sepupu Abg Jan jauh mai...Penang mari...


Menu weols simple je ikan siakap stim limau dengan  sotong goreng tepung..
Jemput makan..

Borak punya borak tak sedar dah tengah malam.Perut pun dah kenyang mata pun dah ngantuk..Rasa nak bantal jer....Oklah kengkawan jumpa lagi...


ceria selalu dari

-Cik-anne-

2 comments:

Ayien Azreen said...

salam. hi la cik anne... baca blog awak ni... buat kite jelous je tauuu... dah lama plan ngan hubby nak jalan2 melaka... tapi tak kesampaian lagi... huhuhu... tp nek cruise tuh memang nampak cam best jew...

Arjuna @ Cik-Anne said...

wsalam...
Hai ayien....Anyway tq follow blog cik-anne yer..Jom lah mai melaka.Ayien dok mane? Melaka nie macam2 ada.nanti leh try naik river cruise....best tau.Pendek kata tak rugi lah mai melaka....